A legelső SzÉSzT rendezvény

2013.09.26.

Három különböző helyszínen, három egymást követő hónapban, hét hazai Horeca beszállítói cég szakmai konferenciasorozatot szervezett, hogy tájékoztassák a szállodai és éttermi szakembereket a legújabb technológiákról, módszerekről, szakmai információkról, amelyek hatékonyan segíthetik partnereik mindennapi munkáját.

2013-ban 3 helyszínen került megrendezésre a szakmai találkozó: Szilvásváradon, Gárdonyban és Kecskeméten.

 

A találkozókon három szekcióban (Management, Housekeeping, F&B/vendéglátás) párhuzamosan zajlottak az előadások, a szünetekben a vendégek megtekinthették a kiállítók standjait, kóstolóban is részük lehetett. A széles körű termék és szolgáltatás választékot felvonultató szervezők igyekeztek minden lehetőséget megragadni, hogy testközelből bemutatkozzanak a vendégeknek: a szünetekben felszolgált üdítők hűtőit, a kávét és kávéfőző gépeket a kiállítók biztosították, az ebéd is a kiállítók alapanyagainak és táplálék-kiegészítőinek felhasználásával készült, és még az asztalterítést is felhasználták a szemléltető bemutatkozáshoz.

 

A Management szekcióban a szervező cégek bemutatkozása mellett képet kaptak a résztvevők a következő ciklus pályázati lehetőségeiről és azok megvalósításáról (MAPI ZRt.).

 

A Housekeeping szekcióban előadást tartott többek között Kardos György (Miele Kft.) a szállodai házimosoda előnyeiről, az Assist-Trend Kft. a szállodatakarítás múltjáról, jelenéről és jövőjéről, a T-MIX 2003 Kft. a megfelelő textilválasztás szempontjairól.

 

Az F&B (Vendéglátás) szekcióban a konyhahigiénia fontosságáról tájékoztató Assist-Trend Kft. mellett Gál Sándortól (Assur Kft.) meghallgathattuk, hogyan válasszunk konyhatechnológiai beszállítót. Az Omega Bázis Kft. (ABY) a csíra alapú élelmiszerek vendéglátásban történő felhasználásáról tartott tájékoztatást a szakmának. A Progast Kft. jóvoltából Harmath Csaba gasztronómiai tanácsadó kóstolóval egybekötött interaktív előadásán vehettek részt a vendégek, a bor és ételek párosításával kapcsolatban, melynek keretén belül kitért a borválaszték összeállítására is.

 

A szünetekben a Mirbesz Kft. kényeztette a vendégeket a különböző kóstolókkal, az ebéd is az általuk szállított alapanyagokból, valamint az Omega Bázis Kft. táplálék-kiegészítőinek felhasználásával készült.

 

A nap második felében egy összevont előadás keretében a NÉBIH képviselője tartott előadást A jó higiéniai gyakorlat témakörében, mely már nyomatott kiadvány formájában is elérhető.

 

A nap a vendéglátó szálloda házbejárásával zárult.

Please reload